Osnovni uslovi rentiranja

 • STAROSNA GRANICA
  1. Premium marke vozila (Mercedes – Porche – BMW – Audi):

  Minimalna starosna granica zakupca vozila mora biti 25 godine zivota  i minimum 3 godine posedovanja vozacke dozvole.

  Napomena :  Za osobe mladje od 25 godine ili sa vozackom dozvolom kracom od 3 godine, minimalna doplata rentiranja je 5 eur/ dan sa ukljucenim pdv-om, a povecava se u zavisnosti od tipa vozila koje se rentira.

  Osobe mladje od 22 godine ili koje poseduju vozacku dozvolu manje od 2 godine ne mogu rentirati vozilo.

   

  1. Standarne marke vozila:

  Minimalna starosna granica zakupca vozila mora biti 22 godine zivota  i minimum 2 godine posedovanja vozacke dozvole.

  Napomena :  Za osobe mladje od 22 godine ili sa vozackom dozvolom kracom od 2 godine, minimalna doplata rentiranja je 3 eur/ dan sa ukljucenim pdv-om, a povecava se u zavisnosti od tipa vozila koje se rentira.

  Osobe mladje od 19 godine ili koje poseduju vozacku dozvolu manje od 1 godine ne mogu rentirati vozilo ni osobe sa probnom dozvolom.

   

  Potrebna dokumenta za rentiranje vozila

  • Vazeca licna karta
  • Vazeca vozacka dozvola
  • Pasos, ako je zakupac nije drzavljanin SRB
  • Kreditna kartica ( ili dve kreditne kartice u zavisnosti od vozila koje se iznajmljuje) za polaganje depozita
  • Broj mobilnog telefona
  • Broj fiksnog telefona koji se vodi na ime zakupca ili blize rodbine
  • Potvrdu o zaposlenju ( na zahtev rent a cara)

  Cena najma vozila – pri iznajmljivanju vozila klijent se moze odluciti za jednu od dve opcije najma .Prva opcija dnevni najam sa ukljucenih predjenih 100 km/dnevno i druga sa ukljucenih predjenih300 km/dnevno. Na taj nacin smo omogucili nasim klijentima da optimalizuju cenu zakupa i najam prilagode svojim zeljama i potrebama. I za prvi i za drugi ponudjeni paket, u slucaju prekoracenja ugovorene kilometraze, vrsi se doplata po kilimetru, po vazecem cenovniku. Ugovoreni paket nije moguce menjati u vreme trajanja najma. Po zavrestku najma zakupac i ovlasceno lice BYZANTIO KESIDIS Group vrse kontrolu vozila i predjene kilometraze i u slucaju prekoracenja ugovorene kilometraze razlika se obracunava i naplacuje odmah.

  Predmete  zakupodavca koji se daju zakupcu vozila sa ili bez nadoknade u slucaju gubitka ili kradje zakupac je u obavezi da nadoknadi  zakupodavcu.

Dužina najma

Minimalni vremenski zakup na koje se vozilo zakupljuje je 24 casa. U slucaju da zakupac vrati vozilo ranije od ugovorenog vremena zakupa, nema paravo na povracaj uplacenih sredstava. Izuzetak su nepredvidjeni dogadjaji i tada je potrebno pismeno zatraziti prevremeni raskid ugovora sa Rent a Car-om uz obrazlozenje.

Zakupac vozila je u obavezi  da vozilo vrati u ugovoreno vreme , sa tolerancijom plus 60 min. u protivnom Rent a Car zadrzava parvo da naplati dodatni dan najma.

Plaćanje i depozit

Sva placanja se vrse unapred.

DEPOZIT se naplacuje iskljucivo preko kreditne kartice i NE MOZE se platiti u gotovini . Za pravna lica depozit se moze platiti preko bankovnog racuna. Visina depozita varira od od tipa vozila koje se rentira.

NAJAM VOZILA se moze platiti putem kreditne kartice ili preko bankovnog  racuna.

Kartice koje KESIDIS Rent a Car prihvata su: VISA , MASTERCARD  i AMEX.

Preuzimanje i vraćanje vozila

 • Radno vreme BYZANTIO KESIDIS Group je Ponedeljk – Petak 09:00-18:00 hi Subota od 10:00 do 14:00 h-  Vozilo mozete pruzeti u sedistu BYZANTIO KESIDIS Group svakog radnog dana u toku radnog vremena .-  Za isporuke vozila radnim danima, van radnog vremena i za vikend (van navedenog radnog vremena) vrsi se dodatna naplata  10 eur sa pdv-om.- Za preuzimanje vozila van Naseg sedista, po zelji klijenta, Vas stan, radno mesto ili bilo gde u  Beogradu ilina aerodromu Nikola Tesla, Vam pruzamo i tu mogucnost i to:
  • a) radnim danima i subotom u toku radnog vremena , doplata 15 eur sa pdv-om
  • b) van radnog vremena i vikendom, doplata 20eur sa pdv-om
  • c) za isporuke van Beograd ili inostranstvu cena isporuke se ugovara u zavisnosti od vremenskog perioda najma i udaljenosti isporuke vozila
  • d) specijalni uslovi isporuke za period najma preko 21 dan.

Gorivo i ostali troškovi

 • GORIVO – vozilo se klijentu  isporucuje sa punim rezervoarom, a obaveza klijenta je da pri predaji vozila napuni rezervoar gorivom. U slucaju da pri predaji vozila od strane klijenta nedostaje gorivo, bice naplaceno .CISTOCA VOZILA – vozilo se predaje na koriscenje oprano spolja /unutra. U slucaju da zakupac vrati neoprano vozilo, bice zaduzen za  1.000  RSD, odnosno 1.500 RSD u slucaju da se radi o putnickom kombiju.KAZNE/PARKING – tokom perioda zakupa, zakupac je odgovoran da postuje propise RS ili zemlje za koju mu je izdato odobrenje putovanja zakupljenog vozila. U  slucaju troskova  saobracajnog prekrsaja, parking kazni i drugih prekrsaja koje napravi zakupac, bice naplacene iz depozita sa svim zavisnim troskovima( provizija banke za uplatu, opomene i sl.)

Osiguranje vozila

CDW: Collision Damage Waiver  – Osiguranje od stetnog dogadjaja sa ucescem u steti

Osiguranje od stetnog dogadjaja je ukljuceno u cenu najma pri svakom zakupu vozila i ono pokriva 70% stete u slucaju saobracajne nezgode, a minimalni iznos ucesca u zavisnosti od marke (premium ili stadarni automobili) kao i od modela vozila, se krece od 300eur do 1.500eur.  U slucaju da troskovi popravke vozila prelaze iznos ucesca, zakupac snosi troskove u visini 30% ukupne popravke(stete) vozila.

BYZANTIO KESIDIS Group Vam pruza mogucnost, da uz naknadu povecate procenat osiguranja u slucaju stetnog dogadjaja na 90%. Naknada za ovu opciju osiguranja, zavisi od marke (premium ili stadarni automobili) kao i od modela vozila. Minimalni iznos ucesca u zavisnosti od marke i modela vozila, se krece od 100eur do 800eur. U slucaju da troskovi popravke vozila prelaze minimalni iznos ucesca, zakupac snosi troskove u visini 10% ukupne popravke(stete) vozila. Ovu opciju pruzamo samo klijentima, koji vozilo zakupljuju za period duzi od 15 dana. BYZANTIO KESIDIS Group, zadrzava pravo da za neke modele vozila odbije ovu opciju dodatnog osiguranja.

Osiguranje ne pokriva stetu ucinjenu na enterijeru vozila, felnama i gumama nastalu pri nemarnom i nepravilnom koriscenju vozila, polomljenim ili izgubljenim kljucevima vozila. Takodje osiguranjem nije pokriven ni kvar koji moze nastati sipanjem neodgovarajuce vrste goriva u automobil i generalno svaka steta nastala nemarom i u tom slucaju svi troskovi popravke padaju na teret zakupca.

 

 

TP: Theft Protection – Osiguranje rizika kradje sa ucescem u steti

Osiguranje od kradje, je ukljuceno u cenu najma pri svakom zakupu vozila i ona pokriva 70%  u slucaju kradje vozila a preostalih 30% ukupne vrednosti vozila pada na teret zakupca.

BYZANTIO KESIDIS Group Vam pruza mogucnost da uz naknadu povecate procenat osiguranja za slucaj kradje vozila na 90% tako da u slucaju kradje vozila a preostalih 10% ukupne vrednosti vozila pada na teret zakupca. Naknada za ovu opciju osiguranja, zavisi od marke (premium ili stadarni automobili) kao i od modela vozila. Ovu opciju pruzamo samo klijentima koji vozilo zakupljuju za period duzi od 15 dana. BYZANTIO KESIDIS Group, zadrzava pravo da za neke modele vozila odbije ovu opciju dodatnog osiguranja.

 

Da bi pokrice rizika kradje bilo validno, zakupac je u obavezi da:

–           Obezbedi potpisanu kopiju prijave kradje od policiskih organa Srbije odnosno policiskog organa zemlje u kojoj se kradja dogodila i to, pod uslovom da zakupac ima pismeno ovlascenje naseg Rent a Cara za upravljanje vozilom u zemlju gde se kradja dogodila.

–           Kljuc iznajmljenog vozila

–           Saobracajnu dozvolu iznajmljenog vozila i osnova osiguranje.

 

U slucaju da zakupac nije u mogucnosti da pruzi dokaze da je vozilo ukradeno bez njegovog znanja, odnosno ne dostavi minimalno gore navedene dokaze, osiguravajuca kuca ne prihvata stetu i kompletna steta pada na teret zakupca.

Kasko osiguranje ne pokriva stetu na licnim predmetima zakupca.

 

 

 

TDW: Total Damage Waiver – 100% Kasko Osiguranje

Kasko Osiguranje sa 0% ucesca u steti pri stetnom dogadja i kradji vozila

Ova vrsta osiguranja je opcionalna uz naknadu i odnosi se samo na period najma duzi od 60 dana. Kompanija zadrzava pravo da odbije ovu dodatnu opciju osiguranja za neke tipove vozila. Iznos ove opcije se odredjuje na upit. Osiguranje od totalne stete nije validno bez policijskog zapisnika koji mora biti prilozeno uz prijavu stete.

Osiguranje ne pokriva stetu ucinjenu na enterijeru vozila, felnama i gumama nastalu pri nemarnom i nepravilnom koriscenju vozila, polomljenim ili izgubljenim kljucevima vozila. Takodje osiguranjem nije pokriveno ni kvar koji moze nastati sipanjem neodgovarajuce vrste goriva u automobil i generalno svaka steta nastala nemarom i u tom slucaju svi troskovi popravke padaju na teret zakupca.

Ovo osiguranje ne pokriva stetu na licnim predmetima zakupca.

 

 

Vazne Napomene za Osiguranje Vozila

 1. BYZANTIO KESIDIS Group, ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo koji dogadjaj koji se moze desiti za vreme trajanja zakupa.
 2. Da bi osiguranje prihvatilo bilo kakav stetni dogadjaj osim svega vec navedenog, jos jednom naglasavamo da je obavezan izvestaj policijskih organa o stetnom dogadjaju. U slucaju da zakupac ne moze da iz bilo kog razloga prilozi potrebne dokaze i dokumentaciju, osiguranje ne prihvata likvidaciju steta ,a ona pada u celosti na teret zakupca.
 3. Zapisnik policije je potreban i u slucaju stete ucinjene na vozilu bez vaseg prisustva (parking na pr), potreban je zapisnik nadleznog organa.
 4. U slucaju ucinjene stete od strane treceg lica, da bi osiguravajuce drustvo prihvatilo likvidaciju stete, potrebno je da na policijskom zapisniku stoji, da trece lice (ne zakupac) preuzima punu odgovornost u stetnom dogadjaju, a osiguravajuca kuca treceg lica snosi sve troskove popravke vozila. U tom slucaju zakupac nema nikakvu obavezu ni ucesce u steti prema BYZANTIO KESIDIS Group, kao zakupodavcu.
 5. U slucaju da se u policijskom zapisniku ne moze jasno videti, ko je odgovoran za stetni dogadjaj, a ni jedna strana ne preuzima odgovornost, vec se spor resave sudskim putem, obaveza zakupca je da snosi sve troskove popravke do okoncanja spora. U slucaju da se sudski spor zavrsi u korist zakupca,celokupni iznos ce mu biti refundiran. Ako se sudski spor okonca u korist treceg lica, svi troskovi poparavke vozila kao i svi sudski troskovi spora padaju na teret zakupca.
 6. U slucaju da zakupac ne moze da identifikuje trecu stranu, ucesnika u saobracajnoj nezgodi ili ne moze biti identifikovana kroz policiski zapisnik, zakupac ucestvuje u steti kako se ugovorno obavezao.

Ako zakupac nije ispostovao procedure i obavestio policiju da izadje na uvidjaj po stetnom dogadjaju, celokupni teret popravke pada na zakupca, posto po opstem ugovoru, nijedna osiguravajuca kuca ne isplacuje stetu bez policijskog zapisnika

Ostalo

PROCEDURE U SLUCAJU AUTO NEZGDE ILI KRADJE

U slucaju saobracajne nezgode ili kradje vozila zakupac je u obavezi da:

 1. a) Odmah obavestiti policijske organe i BYZANTIO KESIDIS Group i da prate njihove instrukcije.
 2. b) Da uzme podatke trece strane ucesnika u nezgodi
 3. c) U potpunosti saradjuje sa policijskom sluzbom i prenese sve detalje incidenta
 4. d) Napise kratku izjavu, kako je doslo do incidenta i dostavi nasoj kompaniji. Izjava je potrebna za osiguravajuce drusto od strane nase kompanije i kljenta.

 

 1. Procedura za putovanje u inostranstvo
 2. a) Strogo je zabranjeno putovanje u inostranstvo tokom zakupa, bez pismene saglasnosti BYZANTIO KESIDIS Group.
 3. b) U slucaju putovanja u inostranstvo bez pismene saglasnosti BYZANTIO KESIDI Group, zakupac snosi sve troskove u slucaju kvara, saobracajne nezgode ili kradje vozila.
 4. c) U slucaju putovanja tokom perioda zakupa, bez predhodne najave i pismenog ovlascenja od strane nase kompanije BYZATIO KESIDIS Group zadrzava pravo da cin tretira kao pokusaj otudjenja vozila i obavesti sve nadlezne organe RS i zemlje u koju je vozilo uslo, da preduzmu zakonske korake za povracaj imovine kompanije. Automatski potpisani ugovor o zakupu se smatra nistavnim a protiv prekrsioca ce biti podneta krivicna prijava.
 5. d) U slucaju da zakupodavac trazi pismenu saglasnost za odlazak u inostranstvo, BYZANTIO KESIDIS Group, ce mu izdati sva potrebna dokumenta samo za zemlju/e na koju se zahtev odnosi. Pokusaj odlaska u zemlju/e za koju dozvola nije izdata, smatrace se pokusajem otudjenja vozila i kao takvo ce biti tretirano kod nadleznih organa.
 6. e) Dozvola za izlazak iz zemlje ne moze biti izdata za putovanja ili prolaze kroz sledece zemlje:

RUSIJA, BELORUSIJA, UKRAJNA, KOSOVO, ALBANIJA i TURSKA. Osiguravajuca drustva iskljucuju pokrice osiguranja za navedene zemlje. U slucaju da zakupac pokusa da putuje ili prodje kroz navedene zemlje ,cin ce biti tretiran kao i u predhodnim tackama procedura (utaja vozila).

 

NEOVLAŠĆENO KORIŠĆENJE VOZILA

a) Zakupac je u obavezi da vozilo koristi pazljivo i u skladu sa propisima i lokalnim zakonima, kao i prema drugim ucesnicima u saobracaju. Strogo je zabranjeno koriscenje vozila za potrebe izlozbi, ucestvovanje na sportskim dogadjajima, za slepovanje drugih vozila, u cilju izvrsenja carinskog prekrsaja ili izvrisenja bilo kakvog krivicnog dela i bilo kog drugog dela koje je zakonom zabranjeno. U tim situacijama zakupac snosi svu materijalnu i krivicnu odgovornost i upoznat je sa time pre potpisivanja ugovora.

Strogo je zabranjen prevoz putnika i robe preko deklarisanog broja i tezine iz  saobracajne dozvole vozila, prevoz  zivotinja, eksplozivnih materijala ili bilo kog materijala koji moze izazvati ostecenje enterijera vozila. U slucaju bilo kakvih ostecenja enterijera, zakupac je u obavezi da plati kompletnu poravku.

 

b) Prevoz malih kucnih ljubimaca je dozvoljen iskljucivo na zahtev klijenta i uz pismenu saglasnost BYZANTIO KESIDIS Group. Mali kucni ljubimci se mogu transportovati u propisnim kavezima za transport zivotinja. U slucaju da mali kucni ljubimac ne moze biti transportovan na propisani nacin, placa se dodatni depozit uz pismenu saglasnost BYZATIO KESUIDIS Group. U slucaju da ne bude obavesten zakupodavac a dodje do ostecenja enteijera ili mirisa unutar vozila zadrzavamo pravo kaznenih penala.

 

c) STROGO ZABRANJENA VOZNJA POD UTICAJEM ALKOHOLA, DROGE i NELEGALNIH SUPSTANCI

U slucaju da je do sobracajne nezgode doslo dok je zakupac bio pod dejstvom alkohola, droge ili druge opojne substance, a policijski zapisnik jasno ukazuje na to, Osiguranje ne pokriva stetu, i ona pada na teret zakupca kako  materijalno , tako i troskovi postupka, zapisnika, suda, autodani za sve vreme trajanja popravke i sl.

BYZANTIO KESIDIS Group zadrzava pravo da pokrene pravni postupak protiv zakupca, za nezakonitu upotrebu vozila

 

e) Vozilom moze da upravlja samo lice/a koja su navedena u ugovoru o zakupu vozila. U slucaju da saobracajnu nezgodu izazove lice koje se ne nalazi u ugovoru, celokupni iznos stete pada na teret zakupca.

BYZANTIO KESIDIS Group Vam potpuno besplatno pruza mogucnost ovlascenja za drugog vozaca pri sklapanju ugovora.

Odgovornosti

 • a) Zakupac i BYZANTIO KESIDIS Group se obavezuju ugovorom, koji potpisuju na dan pocetka zakupa vozila postujuci sva prava i obaveze koje proisticu iz njega.
 • b) BYZANTIO KESIDIS Group zadrzava pravo promene cene i uslova bez predhodne najave
 • c) Za resavanje svih sporova izmedju dve strane, nadlezan je sud u Beogradu

Kontaktirajte nas

+381 63202013